بخشنامه فدراسیون در خصوص الزامات صعودها و پیمایش های قلل و مناطق کوهستانی خارج از کشور

با توجه به توسعه رشته کوهنوردی در سطح جامعه و استقبال کوهنوردان از صعودهای برون‌مرزی خصوصاً در هیمالیای نپال، قراقروم پاکستان، قلل پلنگ برفی پامیر، رشته کوه قفقاز و آرارات ترکیه، بنا بر توصیه کمیته هیمالیانوردی این فدراسیون، الزامات صعودها و پیمایش‌های قلل و مناطق کوهستانی خارج کشور به شرح زیر اعلام می‌گردد:۱- هرگونه فعالیت صعود […]

با توجه به توسعه رشته کوهنوردی در سطح جامعه و استقبال کوهنوردان از صعودهای برون‌مرزی خصوصاً در هیمالیای نپال، قراقروم پاکستان، قلل پلنگ برفی پامیر، رشته کوه قفقاز و آرارات ترکیه، بنا بر توصیه کمیته هیمالیانوردی این فدراسیون، الزامات صعودها و پیمایش‌های قلل و مناطق کوهستانی خارج کشور به شرح زیر اعلام می‌گردد:


۱- هرگونه فعالیت صعود قلل مرتفع برون مرزی، توسط آژانس‌های گردشگری و باشگاه‌های کوهنوردی دارای مجوز در فعالیت‌های برون‌مرزی که توان و تجربه و افراد متخصص اجرای برنامه‌های برون‌مرزی را داشته باشند و پس از اخذ مجوز از کمیسیون برون مرزی فدراسیون و شورای برون‌مرزی وزارت ورزش و جوانان مطابق با رعایت آئین‌نامه‌های ابلاغی مجاز می‌باشد.


۲- با توجه به شرایط خاص صعودهای برون مرزی، افراد متقاضی می‌بایست دانش و تجربه کافی را مطابق با شرایط قید شده در آیین نامه دارا باشند تا توانایی مدیریت برنامه خود را احراز نمایند و همچنین حضور سرپرست و مسئول فنی با تجربه و دانش کافی در صعودهای برون مرزی، نقش مهم و حیاتی در اجرای صحیح و ایمن برنامه را ایفا می‌کند.


۳- اخذ بیمه ورزشی، بیمه مسئولیت مدنی، بیمه حوادث بین‌المللی کشور میزبان برای اجرای برنامه ضروری است، خصوصاً بیمه ارتفاع کشور میزبان که می‌تواند در شرایط حادثه، مجوز پرواز هلیکوپتر نجات را صادر نماید.


۴- لازم است متقاضیان صعودهای برون مرزی علاوه بر گذراندن دوره های آموزشی فدراسیون، با اجرای برنامه‌های متعدد در داخل کشور‌، مهارت کامل در اجرای تکنیک‌های آموزشی را فرا گرفته تا در شرایط سخت قلل مرتفع در صعود شیب‌های یخی و سنگی، عبور از شکاف‌ها، عبور از مناطق بهمنی و… بتوانند شرایط را مدیریت کنند. تجربه دوره‌های آموزشی کار با کلنگ و کرامپون، کار با طناب، اصول نجات فنی، بهمن‌شناسی و… الزامی است.


۵- باشگاه‌های کوهنوردی می‌بایست فعالیت‌های برون‌مرزی خود را حداقل ۴ ماه قبل از اجرای برنامه در قالب طرح مطابق با آیین‌نامه کمیسیون برون‌مرزی فدراسیون از طریق هیأت کوهنوردی استان و اخذ تایید کمیته هیمالیانوردی استان کتباً به فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی اعلام نمایند.


۶- متقاضیانی که دارای مشخصات موارد فوق هستند قبل از عقد قرارداد با شرکت‌های کوهنوردی خارجی، می‌توانند با کمیته هیمالیانوردی فدراسیون تماس و مشاوره لازم در خصوص اعتبار شرکت‌های کوهنوردی خارجی و نحوه عقد قرارداد را دریافت نمایند تا در صورت بروز هر مشکلی، فدراسیون توان حمایت از آنان را داشته باشد.


۷- داشتن آمادگی جسمانی لازم و گذراندن تست‌های پزشکی از جمله الزامات تقاضای صعود قلل مرتفع می‌باشد.


۸- بهره‌گیری از لوازم و تجهیزات استاندارد و متناسب با برنامه برای کلیه اعضای تیم ضروری بوده، سرپرست و مسئول فنی تیم مسئولیت کنترل لوازم و تجهیزات نفرات را بر عهده خواهند داشت.


۹- قبل از اجرای برنامه، میبابست اطلاعات کافی در خصوص منطقه صعود، قله مورد نظر، مسیرهای صعود، خطرات، شرایط جوی منطقه، محل برقراری کمپ ها را بررسی نمایند. همچنین تمامی لوازم و تجهیزات مورد نیاز بر اساس نوع سفر تهیه و مورد ارزیابی قرار گیرد.


۱۰- سرپرست با همراهی اعضای تیم ملزم به کنترل و تخلیه زباله‌ها و برجای ننهادن هرگونه زباله حتی مواد غذایی مازاد می‌باشند.


۱۱- آشنایی به زبان انگلیسی جهت ارتباط با عوامل و راهنمایان کوهستان، نقش حیاتی و مهمی در اجرای برنامه دارد و خصوصا در ارتباطات رادیویی با کمپ اصلی بسیار ضروری می‌باشد.


۱۲- آشنایی با قوانین کشور میزبان و همچنین آداب و رسوم آن کشور الزامی است.


۱۳- آگاهی از وضعیت پزشکی افراد الزامی بوده، تک‌تک نفرات ملزم به گذراندن دوره‌های آموزشی و کمک‌های اولیه می‌باشند. همچنین حضور پزشک یا حداقل امدادگر دارای مجوز آشنا به بیماری‌های کوهستان و ارتفاع در تیم الزامی است.


۱۴- اخذ ویزا کشور میزبان متناسب با زمان برنامه می‌بایست مورد توجه قرار گیرد.


۱۵- بهترین تمرین صعود به قلل مرتفع دنیا را می‌توان در مناطق کوهستانی ایران در فصول مختلف تجربه کرد. همچنین پایه صعود به قلل ۸۰۰۰ متری تجربه صعودهای ۵، ۶ و ۷ هزار متری است که به شکل پلکانی و در سالها کوهنوردی حاصل می‌شود.


در نهایت خاطرنشان می‌شود الزامات فوق تنها جهت حفظ سلامتی اعضای تیم و صعودهای پاک، بهره‌مندی بهینه از کوهستان است. همچنین فصل‌الخطاب کلیه موارد پیش بینی نشده قوانین جاری فدراسیون، وزارت ورزش و جوانان و قوانین کشوری است.


مقتضی است تمامی هیئت‌های کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان‌ها نسبت به اطلاع رسانی مراتب فوق در اسرع وقت در سطح باشگاه‌ها و استان اقدام لازم را صورت داده و بر حسن اجرای مراتب فوق نظارت نمایند.

کلید واژه ها