کارگروه صعودهای ورزشی

– مسئول کارگروه صعود های ورزشی:  سیامک غضنفرزاده – دبیر کارگروه : صادق قلی زادههدف و وظایف – توسعه و تقویت رشته سنگنوردی و تشکیل پایگاه استعداد سنجی برای سنگنوردان – شناسائی استعدادها و پتانسیلهای موجود در سطح استان به ویؤه در رده نوجوانان و جوانان با برقراری ارتباط تنگاتنگ با آموزش وپرورش – رساندن سنگنوردی استان […]

– مسئول کارگروه صعود های ورزشی:  سیامک غضنفرزاده
– دبیر 
کارگروه : صادق قلی زاده

هدف و وظایف

– توسعه و تقویت رشته سنگنوردی و تشکیل پایگاه استعداد سنجی برای سنگنوردان
– شناسائی استعدادها و پتانسیلهای موجود در سطح استان به ویؤه در رده نوجوانان و جوانان با برقراری ارتباط تنگاتنگ با آموزش وپرورش
– رساندن سنگنوردی استان به موقعیت B.C 14/5 در سالهای آتی
– شناسائی نیازهای علاقمندان به این رشته ورزشی و سعی در رفع آن نیازها
– تشکیل تیمهای استانی با ترغیب هیاتهای شهرستانها جهت شرکت در اردوها و مسابقات کشوری
– برگزاری اردوها و رقابتهای داخل سالن در سطح استان جهت ارتقاء انگیزه فعالان این رشته
– جذب وپرورش نوجوانان و جوانان علاقمند به این رشته
– پیگیری ایجاد دیواره های داخل سالن در تمامی شهرستانهای استان
– پیگیری سایر موارد مرتبط در خصوص این رشته

ظرفیت و پتانسیل استانی

۱- وجود نوجوانان وجوانان علاقمند به این رشته در استان
۲- وجود صخره های طبیعی وکوههای مرتفع و بنام در منطقه
۳- وجود تعداد۱۰ باب دیواره داخل سالن در شهرستانهای مختلف استان
۴- پشتیبانی وحمایت مردم ورزش دوست وبرخی ازباشگاهها از این رشته
۵- وجود مربیان خبره و کار کشته در این رشته در تبریز وسایر شهرستانها
۶- اهمیت دادن تعدادی از گروههای کوهنوردی به این رشته

چگونگی تشکیل کمیته صعودهای ورزشی

همچنانکه همگان استحضار دارند کوهنوردی تنها ورزشی است که سکّوی قهرمانی ندارد . اما ازآنجائیکه بخش سنگنوردی این رشته ورزشی که در طبیعت انجام می گرفت و در صعود به قلل مرتفع می بایست از صخره ها و مسیرهای صعب العبور گذشت تا به قلّه رسید. لذا بتدریج کنجکاوی کوهنوردان برای تمرینات بیشتر در دیواره های طبیعی به منظورفتح قلل مرتفع موجب گردید این رشته نوپا با احداث دیواره های مصنوعی داخل سالن رونق بیشتری پیدا بکند مع الوصف در مراکز استانها و حتّی در برخی از شهرستانهای بزرگ دیواره های داخل سالن نصب و راه اندازی گردید و با عنایت به وجود استعدادهای فراوان در این زمینه در اکثر استانهای کشور اشتیاق و علاقمندی به این رشته بشّدت افزایش یافت و این شور و علاقمندی مسئولین و متولیان ورزشی کوهنوردی را بر آن داشت تا برای ایجاد رقابت سالم مسابقاتی را همه ساله در سطح کشوری در این بخش برگزار نماید و حتّی با توجه به رونق گرفتن این رشته در سایر کشورها موجب ایجاد رقابت در سطح بین المللی گردید و سنگنوردان کشورمان بحول و قوهءالهی در سطح بین المللی نیز خوش درخشیدند و به کسب مقامهای قهرمانی و نائب قهرمانی نیز در مسابقات نائل گردیدند.
استان توانمند آذربایجان شرقی نیز در این رشته پیشگام بوده و با احداث اولین دیواره سنگنوردی که بصورت ابتدایی بر روی دیواره آجری در سالن تلاش تبریز واقع در مسیر شهرک ارم در سال ۱۳۷۲ با جا گذاری مفتول های آهنی قلاویر کاری شده و به فاصله های مشخص و در داخل دیوار و بتن تعبیه شده بر روی دیوار ایجاد گردیده است و به دنبال آن با استفاده از صفحه فلزی و جوشکاری شیب منفی نسبتاً بزرگی نیز در بالای آن نصب گردید و بتدریج تراورس های دیواره نیز در پائین آن برای تمرینات مناسب ساخته شد . بطور نسبی طول عمودی دیواره ۱۰ متر و عرض آن ۶ متر میباشد و تراورس ساخته شده نیز در کناره های دیواره قابل استفاده است و در سال ۱۳۷۸ برای توسعه و ارتقاء این رشته ورزشی دیواره’ دیگری که از جنس فایبر گلاس و به شکل پانل هایی به ابعاد ۱*۱ می باشد ، توسط اداره کل تربیت بدنی استان خریداری و بر روی داربست در سالن گنجویان واقع در خیابان ششگلان با همت و تلاش مربیان سنگنوردی تبریز نصب گردیده است . و قابل استفاده در تمرینات و مسابقات در سطح عالی میباشد .

کوهنوردانی که برای نصب و راه اندازی این دیواره زحمت کشیده اند عبارتند از احد پرتوی حاج علی جدیری محمد جدیری عباس پاکدل.
جا دارد از همه پیشکسوتان ، مربیان و کوهنوردانی که در نصب و راه اندازی و تشویق و اتقاء انگیزه کوهنوردان موثر بوده اند تقدیرو تشکر نموده و موفقّیت و پیروزی همه زحمتکشان این رشته ورزشی را از درگاه خداوند متعال مسئلت داریم .

در راستای تحقق عملی بخش سنگنوردی با توجه به تلاش بی وقفه مربیان دلسوز کوهنوردی ، سنگنوردی استان با حضور توانمند و پر شور جوانان و نوجوانان سنگنورد تبریزی در سال ..۱۳۷۸٫٫ موفق شدند مقام نائب قهرمانی کشوری را به خود اختصاص دهند در این مسابقه که به میزبانی استان آذربایجان شرقی در دیواره سالن برق در توانیر با حضور تعداد کثیری از سنگنوردان استانهای مختلف برگزار گردید . آقای یعقوب اقایی. نوجوان تبریزی با موفقیت تمام مقام نائب قهرمانی کشوری را به دست آورد و در پی این موفقّیت ها سنگنوردان پر تلاش استانی توانستند به مقام نائب قهرمانی آسیا نیز دست یابند و آقای منصور اقایی. در آن سال در بین ۷ کشور شرکت کننده در مسابقات موفق به کسب مقام نائب قهرمانی آسیا گردید.
مع الوصف با توجه به وجود پتانسیلهای بسیار قوی در این بخش در استان که اینک در شهرستانهای تبریز ، مراغه ، مرند ، بستان آباد ، سراب و میانه سردرود با تلاش شبانه روزی فعالیت میکند . استان آذربایجان شرقی جایگاه ویره ای را در سطح کشور دارا می باشد.
انشاء الله که با یاری خداوند متعال و با تلاش وپیگیری مسئولین و مربیان این کمیته و رشته ورزشی و پشتیبانی همه کوهنوردان و ورزش دوستان بتوانیم با رفع کمبودها و معضلات و مشکلات این استان را در این زمینه ها به جایگاه B.C برسانیم.

کلید واژه ها